Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпроси за климатроник и фреон за 155 8В

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

колега Alexandrov70 имам питане?
    колко климатика си заредил?
    съгласен съм само за единия вид фреон,че не се дозарежда- другите могат но то е въпрос за домашните климатици.
    с какво масло работи 134?
    каква е молекулната маса на 134 и на 12?
    с какви налягания работят и каква е изходната температура при изпарителя?
    с ТРВ ли работи или с капилярна тръбичка?
    Питам,че колегата НИК се видя в чудо вече какво да прави.
    alfa romeo 155 1.8 8v

Comment

Първоначално публикувано от chikago Покажи съобщение
      колега Alexandrov70 имам питане?
      колко климатика си заредил?
      съгласен съм само за единия вид фреон,че не се дозарежда- другите могат но то е въпрос за домашните климатици.
      с какво масло работи 134?
      каква е молекулната маса на 134 и на 12?
      с какви налягания работят и каква е изходната температура при изпарителя?
      с ТРВ ли работи или с капилярна тръбичка?
      Питам,че колегата НИК се видя в чудо вече какво да прави.
      Колега,задаваш въпроси,които за проблема са излишни.Аз лично не съм виждал автомобилен климатик със капилярка,всички ,които съм правил и зареждал са били с ТРВ.маслата са поносими за 12 и 134,но не бива да се добавя синтетично , когато се долива(ако е бил със 12 и минерално масло и се зареди на 134 маслото не се пипа или се долива пак минерално).При 134 се зарежда на запален мотор при 2000 об/м и се следи изпарението да е около 1.5-2 бара(има зависимост м-у външна температура, темп. в купето и скорост на вентилатора за купето(слага се на максимална скорост)и ако филтъра за купето не е нов е по-добре да се извади докато се зарежда.Трудно ми е да изброявам колко автомобилни климатици съм правил , защото не ги обичам-всичко е наръгано на тясно и неудобно, а иначе за битови не ме карай да броя - на ден ми минават поне 5-10 през ръцете(с това си вадя хляба ).Просто намерете везна с точност до 5-10 гр.,зареждайте и по манометри настройте изпарението.Климатика няма да заработи ако в него няма фреон-има пресостат , който не разрешава задвижването на компресора при празна инсталация, включва и изключва външният вентилатор,така че първо вакуумирайте инсталацията,вкарайте малко агент(500-600 гр.)и след това дозаредете.
      Успехи ако се затруднявате пишете , ще помагам.
      ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

колега,да не прозвучи като като заяждане но за това е форума.
        питах защото аз се занимавам с автоклиматици и ми омръзна от блокирали компресори при неправилен ретрофит.80% от климатиците с р12 са с капилярки(не се виждат понеже са вградени някои от тях вътре в изпарителя),абсолютно е противопоказно да се смесват неправилен тип масло с фреон
        пр.на 134 ако му сложиш минерално се пресича маслото и става лошо мазане и след време бегал компресор,на 12 ако сложиш синтетично се повишава вътрешата корозия и запушване на филтъра .затова 134 само със синтетика а 12 с минерално.то и за другите климатици всеки фреон си иска своето.а за маркучите на 12 ,че пропускат 134 като гъба е отделен въпрос.за вакумирането и оборотите съм съгласен.но скороста на вентилатора трябва да е минимална.за колите всяка си има по каталог колко събира ако нямаш такъв има инфо и в AUTODATA.при колите се зарежда точно до посоченото количество а не само по манометри и налягане,щото влиаят различни фактори.
        та питах просто щото ще подведете колегата да си нахака системата със 134 и догодина ще реве
        то става но не е лесно и още по малко евтино.
        alfa romeo 155 1.8 8v

Comment

В спора се ражда истината, но се надявам да запазите добрия тон... И двамата пишете хубави неща, които са полезни за всички нас (на всеки се е случвало да му говорят врели-некипели по сервизите като видят че не разбираме), но не го обръщайте на личен спор
          155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
          Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
            В спора се ражда истината, но се надявам да запазите добрия тон... И двамата пишете хубави неща, които са полезни за всички нас (на всеки се е случвало да му говорят врели-некипели по сервизите като видят че не разбираме), но не го обръщайте на личен спор
            Аз поне не смятам че някой , някого е обидил и няма да нарушавам добрия тон.
            Честна дума
            ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Working...
            X